Истанбул - столицата на Света


София - Истанбул - Бурса - София

Ранни записвания


Програма по дни

1

Отпътуване от София в 7.00 ч.  автогара Сердика,7.10 ч. - бензиностанция "OMV" (жк. Младост, Окръжна болница), 7.40 ч. – Ихтиман (мотел "Ихтиман"), 8.10 ч. - Пазарджик (бензиностанция "Shell"), 9.00 ч. - Пловдив (бензиностанция "OMV" до хотел Санкт Петербург), Хасково – 10.30 ч. по маршрут Одрин – Истанбул. Настаняване. 


Туристическа програма по желание:


1. Екскурзия "Нощен Истанбул" - панорамна обиколка с автобус.


Нощувка.

2

Закуска. Туристическа програма по желание: 


1. Посещение на Мол и аквариум "Aqua Florya" - 15 лв. (входната такса се заплаща допълнително от всеки турист на място).


2Посещение на парк "Миниатюрк" - парк с минимакети от цяла Турция. - 15 лв. (входната такса се заплаща допълнително от всеки турист на място).Свободно време . Нощувка.

3

Закуска. Туристическа програма по желание: 


1. Пешеходна разходка с местен екскурзовод в старата европейска част на Истанбул – древният град Константинопол: Хиподрумът - център на живота в града с Египетския обелиск, Змиевидната колона, Фонтана на Вилхелм II; Синята джамия - една от най-импозантните сгради в Истанбул и единствената джамия в Турция с шест минарета. Посещение с местен екскурзовод на музея "Св. София" - четвъртият по големина християнски храм, построен за първи път през IV век, уникално творение на византийската архитектура с древни фрески и мозайки и първия двор на двореца "Топ Капъ". - 25 лв.


2. Посещение на "Watergarden Istanbul" - известен и като пеещите фонтани на Истанбул, ще имате възможността да наблюдавате светлинното шоу с изключителна хореография на вода,светлина и звук. Самият басейн е разположен на площ от над 5000. кв.м и се смята за най-големият в цяла Европа. - 50 лв.


Свободно време.Нощувка

4

Закуска. Туристическа програма по желание: 


1. Целодневна екскурзия до Бурса – Преминаване по най-новият и 4-ти по дължина въжен мост в света. Панорамна обиколка на града с посещение на "Зелената джамия" и "Улу" джамия.Свободно време за обяд и посещение на един от най-големите закрити пазари в Турция. Връщане в Истанбул късно следобед. - 100 лв.


2. Посещение на новия султански дворец "Долмабахче" (входната такса се заплаща допълнително)   - бароков дворец, известен с широките си украсени зали и мраморни бани, както и с картинната си галерия.Екскурзията продължава с посещение на най-новата и най-високата кула в Истанбул - Кулата чамлъджа (входната такса се заплаща допълнително) Открита е през 2021г. Това е най-високата структура в Истанбул с височина 369 метра. Тя се намира на височина 587 метра над морското равнище.


В сградата има две наблюдателни площадки, съответно разположени на 33-ия и 34-ия етаж на височина 148 и 153 м. На 39-ия и 40-ия етаж на височина 153 и 175 м. има разположени ресторант и кафене. - 40 лв.


Свободно време.Нощувка

5

Закуска. Туристическа програма по желание: 


1. Посещение на българската църква "Св. Стефан" и панорамна разходка с корабче по Босфора: новият султански дворец "Долмабахче", "Чираан Палас" – бивша султанска резиденция, превърната в един от най-престижните хотели в света, кварталът "Ортакьой" – любимо място на истанбулските младежи и творци, отбранителните крепости "Румели Хисар" и "Анадолу Хисар", летният султански дворец "Бейлербей", Кулата на девицата. - 40 лв.


2.Пешеходна обиколка на площад "Таксим" с посещение на кулата "Галата"(входната такса се заплаща допълнително) - 20 лв.


3.Турска вечер на панорамен кораб-ресторант по Босфора с атракционна програма. - 110 лв.


4.Турска вечер в ресторант "Гар Газино". - 65 лв.


Нощувка.

6

Закуска. Отпътуване за България


Пристигане в Хасково и Пловдив - вечерта, в София на бензиностанция "Shell" (бул. "Цариградско шосе" № 113, до София Прес) и на  автогара Сердика


Цената включва

 • Транспорт с комфортен туристически автобус (климатик, видеосистема, минибар)
 • 5 нощувки със закуски в хотел *** в Истанбул със сертификат за "безопасен туризъм";
 • Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR на застрахователна компания "Евроинс"
 • Посещение на магазин-производител на сладки изделия (баклава,локум и др.)
 • Водач от България

Цената НЕ включва

 • Екскурзия "Нощен Истанбул"
 • Разходка с корабче по Босфора и посещение на българската църква "Св. Стефан" (1 ч. и 45 мин.);
 • Пешеходна разходка на площад "Таксим" с посещение на кулата "Галата"
 • Целодневна екскурзия до Бурса(панорамна обиколка на града,посещение на Улу джамията,посещение на Зелената джамия и свободно време в известния им закрит пазар)
 • Посещение на новия султански дворец "Долмабахче" и кулата Чамлъджа
 • Посещение на Мол и аквариум "Aqua Florya"
 • Посещение на парк "Миниатюрк"
 • Пешеходна разходка с местен екскурзовод в старата европейска част на Истанбул
 • Посещение на "Watergarden Istanbul"
 • Турска вечер на панорамен кораб-ресторант по Босфора
 • Турска вечер в ресторант "Гар Газино"
 • входни такси за, двореца "Долмабахче" (1050 TL); кулата Чамлъджа" (400 TL);аквариум "Aqua Florya" ( 650 TL); кулата "Галата"(30 евро); Миниатюрк (250 TL)
 • Горивна такса (доплаща се задължително, в случай че бъде обявена такава);

Изпрати запитване